Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii. Vor fi eligibile pentru a primi un ajutor nerambursabil de până la 200.000 de lei societăție din spațiul rural sau urban, înființate în domenii de activitate precum producție, industrii creative sau servicii.

Sesiunea din acest an a programului Start-up Nation va avea alocate fonduri de 2 miliarde de lei, spre deosebire de 1,72 miliarde de lei disponibile în 2017. Având în vedere bugetul disponibil, în cursul acestui an se vor finanța aproximativ 10.000 de afaceri, spre deosebire de 8.700, în 2017.

Perioada anunțată pentru deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor este luna aprilie.

Cele mai mari șanse de a primi finanțare o vor avea acele domenii de activitate care pot crea un număr mai mare de locuri de muncă. În cursul sesiunii din anul trecut, proiectele au fost selectate în funcție de următoarele domenii de activitate:

  • activități de producție;
  • activități de creare software;
  • activități din domeniul industriilor creative;
  • activități de servicii;
  • activități de comerț și alte activități.

Verifica ideea ta de proiect aici.

Vrei sa primesti pe e-mail informatii din domeniul finantarilor nerambursabile? Aboneaza-te chiar acum la newsletterul efinantari .ro si noi iti vom trimite ultimile noutati din domeniu.