Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” și respectiv pentru ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” în perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

“Am luat aceasta decizie, de a deschide o nouă sesiune pentru masura 123,  in contextul dificultatilor legate de comercializarea legumelor si fructelor în România. Prioritatea mea ca ministru este, ca prin aceasta masură, asociatiile si cooperativele de producatori sa ajungă cat mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe în bazinele legumicole și pomicole. Acestea au acum la dispoziție fonduri europene cu care să construiasca depozite, cu toate facilitățile necesare pentru vanzarea catre comercianți, a legumelor si fructelor realizate chiar de membrii asociațiilor și ai cooperativelor implicate. Decizia mea face parte din setul de masuri pe care ministerul agriculturii il are în vedere pentru facilitarea accesului producătorilor în piete”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Decizia deschiderii unei noi sesiuni în cazul măsurii 121 a fost luată în primul rand pentru încurajarea fermierilor de a crește bovine de carne în România.

sursa imagine:  http://cerere-finantare.ro/

Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru măsura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” si respectiv 80 de milioane euro pentru măsura 123 ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere”.