A  fost publicata HG nr. 848/2013 pentru modificarea si completarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM-uri.

Noua schema de minimis prevede faptul ca intensitatea maxima a sprijinului financiar nerambursabil nu va mai fi 100%, ci doar de 90%. Astfel, IMM-urile solicitante vor trebui sa contribuie si ele cu 10% din valoarea cheltuielilor eligibile. De asemenea, valoarea maxima a ajutorului de minimis a fost redusa de la 200.000 euro la 100.000 euro.

Proiectare ?i designUn element important, anuntat, de altfel, si cu ocazia diferitelor interventii publice ale oficialilor Ministerului Economiei, este renuntarea la principiul „primul venit, primul servit”. IMM-urile vor avea la dispozitie 10 zile de la deschiderea liniei de finantare, pentru a completa si transmite on-line un formular de inscriere pe www.aippimm.ro – site-ul oficial al Directiei de Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din cadrul Ministerului Economiei, care a preluat gestionarea acestei scheme de finantare de la Ministerul Finantelor. Aceasta directie (fosta AIPPIMM) gestioneaza si alte programe de finantare adresate mediului de afaceri, printre care “Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri” si “Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii”.

O alta noutate, mentionata si de ministrul Grapini la finalul sedintei de Guvern de saptamana trecuta in cadrul careia a fost adoptat actul normativ, este aceea ca, pentru a fi eligibile, IMM-urile trebuie sa aiba cel putin un an calendaristic de la infiintare la data completarii on-line a formularului de inscriere, iar codul CAEN pentru care se solicita finantare sa fie autorizat, in conditiile legii, cu cel putin 3 luni inainte de data completarii on-line a formularului de inscriere.

Deschiderea liniei va fi anuntata cu 5 zile inainte, iar IMM-urile vor avea la dispozitie 10 zile pentru depunerea online a proiectelor.

Pentru mai multe detalii si solutii de finantare pentru afacerea dumneavoastra puteti sa ne contactati.

Descarca Hotararea nr. 848/2013

Descarca Hotararea nr. 274/2013